Menu

Vaellus Näätämöjoelle

Viikonloppuvaellus Näätämöjoelle 6.-8.6.

Viikonloppuvaelluksella Näätämöjoelle kuljetaan rauhallisesti ja nautitaan luonnon rauhasta samalla, kun opetellaan ja kerrataan mieleen peruserätaitoja suunnistamisesta juomaveden hankintaan ja luonnonkasvien hyötykäyttöön. Päivämatkat ovat kohtuullisia, ja vaikka maasto paikoin on haastavaa, kokemattomampikin kulkija pärjää hyvin. Varusteita on mahdollista vuokrata retken järjestäjältä (teltta 10€, muut varusteet kuten reppu, makuupussi tai makuualusta 5€). Retken hinta on 175€ ja se sisältää opastuksen retken aikana, yhteiskuljetuksen retken lähtöpaikalle sekä saunan ja päivällisen sunnuntaina retken jälkeen. Ruokapaketteja on mahdollista ostaa järjestäjältä hintaan 20€/päivä.

Ilmoittautumiset viimeistään 20.5. sähköpostilla tapahtumat@naatamogateway tai puhelimitse 0400 461 069.

Retkelle lähdetään Jänispään pysäköintipaikalta noin 20 kilometriä Näätämöstä etelään. Päivämatkat ovat noin 10 kilometriä ja Näätämöön palataan sunnuntaina iltapäivällä. Retken aikana yövytään teltoissa, joita on mahdollista vuokrata retken järjestäjältä. Osallistujille toimitetaan varustelista ennen retkeä, ja järjestäjä auttaa tarvittaessa pakollisten varusteiden löytymisessä.

Vaellukselle osallistujien on majoittua 20€/yö Näätämö Gatewayn hostellissa ennen ja jälkeen vaelluksen. Vaelluksen hintaan sisältyy sauna sunnuntaina retkeltä palattaessa sekä päivällinen nautittuna Näätämö Gatewayn ravintolassa. Näätämöstä on yhteiskuljetus retken lähtöpaikalle. Retken aikana kuljetaan rauhallisesti, eikä osallistujilta välttämättä vaadita aiempaa retkeilykokemusta. Retken vetäjänä toimii SERE-A (Survival, Evasion, Resistance and Escape) koulutuksen saanut ulkoilma-ammattilainen. Kysy rohkeasti lisää ja ilmoittaudu tapahtumat@naatamogateway.fi tai 0400 461 069.

Retkireitti:

Perjantai 6.6. Jänispää – Saunakoski
Lauantai 7.6. Kontinpaistama – Kallokoski
Sunnuntai 8.6. Kallokoski – Näätämö