Menu

Nuotioruuat I ja II

Nuotioruokakurssit

Nuotioruokakursseja järjestetään säännöllisesti kalenterin mukaan ja niitä on myös mahdollista tilata erikseen järjestettävänä ajankohtana. Nuotioruokakurssit opastavat käsittelemään ruokatarvikkeita eräolosuhteissa ja valmistamaan ruokia avotulella. Perehdytään erilaisiin ruuanvalmistuksessa tarvittaviin työvälineisiin sekä opetellaan erilaisten nuotiotyyppien valmistaminen.

Nuotioruuat I
Kurssin aikana perehdytään ruuanlaittoon avotulella. Tutustutaan erilaisiin valmistusmenetelmiin, ruuanlaitossa tarvittaviin työvälineisiin, ruoka-aineisiin ja niiden säilyvyyteen ja hygieniaan. Ensimmäinen osio sisältää lihan ja kalan käsittelyn, erilaisten nuotityyppien valmistamisen ja perusruokien valmistamisen. Kurssimaksu sisältää kaikki ruokatarvikkeet ja ruokailut.

Kesto 10h, hinta 120€/osallistuja

Nuotioruuat II
Syvennetään taitoja ja opetellaan savustamaan lihaa ja kalaa mm. säilyvyyden parantamiseksi. Valmistetaan rosvopaistia sekä muita perinteisiä eräruokia. Kurssilla tutustutaan myös omien retkiruokien kuivaamiseen. Kurssimaksu sisältää kaikki ruokatarvikkeet ja ruokailut.

Kesto 10h, hinta 120€/osallistuja

Nuotioruokakurssit on mahdollista yhdistää myös yhdeksi kokonaisuudeksi jolloin kurssin hinta on  200€/osallistuja ja kurssi on tällöin kaksipäiväinen. Majoitus ei sisälly kurssin hintaan.