Menu

Vaeltaminen ja retkeily

Näätämö sijaitsee Kaldoaivin ja Vätsärin erämaa-alueiden välissä ja tarjoaa erinomaisen tukikohdan vaeltajalle. Sekä Kaldoaivin että Vätsärin reitit mahdollistavat pitkät, jopa kuukausien vaellukset samoin kuin lyhyet päiväretket.  Hotellilta lähtee myös merkitty 4 km pituinen luontopolku, joka tutustuttaa alueen maastoon ja luontoon.

Autamme mielellämme reittisuunnittelussa, ja meiltä löydät viimeisimmät tiedot maastosta, laavuista sekä autiotuvista. Näätämö Gatewaysta voit myös noutaa Metsähallituksen varaustupien (Kontinpaistama, Kuosnijoki, Saunakoski ja Silisjoki) avaimet.

Kuljetukset ja autonsiirrot onnistuvat myös kauttamme, ja pysäköintialueellemme on mahdollista jättää auto vaelluksen ajaksi. Tarjoamme myös mahdollisuuden matkatavaroiden ja arvoesineiden säilytykseen vaelluksen aikana.

Reittiehdotuksia:

Nuorttijoki-reitti (4 km helppo päiväreitti, soveltuu yli 6v. lapsille)
Jänispää reitti (35 km helppokulkuinen vaellusreitti, 1-2 yötä)
Kallokosken laavu (15 – 20 km reittivalinnasta riippuen, soveltuu sekä päiväretkikohteeksi että yön yli retkelle. Kallokosken laavu sijaitsee Näätämöjoen rannalla. Helppokulkuinen vaellusreitti.)
Joulutunturi reitti (7 km helppo päiväreitti)
Palovaaran näköalareitti (3 km helppo päiväreitti)

Turvallisuus:

Matkapuhelinverkko ei kata koko Vätsärin ja Kaldoaivin erämaata. Pidä aina kartta ja kompassi mukana maastossa liikkuessasi.

Suurin osa vesistöistä on juomakelpoista eikä juomavettä ole välttämättä tarpeellista suodattaa. Älä kuitenkaan juo seisovaa vettä suolammista tms.

Alueella on runsaasti poroja, kettuja, hirviä ja karhuja. Älä häiritse eläimiä ja pidä riittävää etäisyyttä niihin. Pidä ruuistasi huolta ja kerää kaikki roskat mukaasi kun liikut luonnossa.

Hätätilanteessa hakeudu puhelinverkon kattavuusaluelle ja tarvittaessa hälytä apua numerosta 112.

 

Suositellut vähimmäisvarusteet yliyön retkille